Skriften på væggen – som bygningskunst

På adressen Christiansgade 4 i Aarhus City er netop vejnavnet og husnummeret blevet en markant del af facaden på en etageejendom, som er opført i 2013.

Her er der bygget 24 eksklusive lejligheder over et etageareal på 2.476 kvadratmeter og nogle af lejlighederne har udsigt over byen, havnen og kunstmuseet AROS.

Efter et tæt samarbejde med entreprenøren og arkitektfirmaet har Skilte Centret designet, fremstillet og monteret bygningens samlede skiltning i form af bogstaver og tal på facaden og den indvendige skiltning på etager og ved hver enkelt lejlighed.

På facaden er monteret en iøjnefaldende og elegant skiltning med adressen Christiansgade 4 skrevet i vertikal retning oppe fra og ned – og den udførte løsning er skabt i et materiale af fem millimeter sort, anodiseret og udfræset aluminium.

I samme materiale, men dog i lysegrå farve er der på hver etage monteret etageskilte i mandshøjde, der næppe bør efterlade tvivl om, hvilken etage man befinder sig på. Sidst, men ikke mindst er der ved hver lejlighed opsat dørskilte og lejlighedsnummer i samme grafiske stil.

Alt i alt har Skilte Centret bidraget til et både funktionelt, æstetisk og arkitektonisk attraktivt udtryk, der er med til at fremhæve ejendommens øvrige kvaliteter.